Genesis. Сигнал, який варто почути серед міського шуму
У ЖК «Старт», на Лук’янівці відкрилося нове кафе Genesis. FoodMap навідався у Genesis — і переконався: це не просто чергове кафе у новобудові. Тут є свій характер і він вартий уваги.
Хто стоїть за Genesis?
Заклад заснували Микита Ілеску та Віталій Мельник. Микита — шеф-бариста з 10-річним досвідом, Віталій — юрист. Для Микити це справжня пристрасть та захоплення кавою, для Віталія — давнє бажання. Микита, що виконує роль керуючого, має власне бачення бару, сформоване роботою у топових столичних закладах (Blur, Idealist). Він надихається найкращими прикладами столичних кав’ярень (Astra, Yellow Place).
Концепція: що стоїть за назвою?
Концепцію обговорювали досить довго, бо у кожного було своє бачення. Це цікавий процес знаходження точок дотику і балансу, під час якого відкривається багато нових ідей для реалізації. Тим не менш, основним фокусом є якість. Genesis — не ще один столичний заклад із захмарними цінами, це якість та смак, що може отримати кожен.
Також, важливим елементом концепції є розвиток. В приміщенні вже закладена площа для повноцінної кухні, тож з часом місце перетвориться на ресторан. Команда прислухається до побажань гостей, щоб мати змогу задовольнити їх потреби найкращим чином. Назва Genesis відображає прагнення до розвитку української кавової культури.
Атмосфера: який вайб у Genesis?
Простір більше про сповільнення — посидіти, попрацювати, почитати, надихнутись. Можна залипнути на класичний фільтр чи спробувати авторські напої, яких більше ніде не зустрінеш. У залі звучить тиха, спокійна музика, що не відволікає — лише підкреслює настрій простору.
Меню: свіжий старт і місце для експериментів
Меню Genesis створює шеф-кухар Артем Губань — на старті це базові сніданки та обіди. З часом меню буде допрацьовуватися та розширятися, відповідно до відгуків та побажань. Артем має повну свободу реалізації власного бачення.
За десерти відповідає власна шеф-кондитерка: більшість десертів власного виробництва, стандартні позиції (трубочки, горішки) — від партнерів. Тут не бояться експериментувати з рецептами, а згодом планують ввести і здорові десерти разом з нутриціологом.
Нарешті, родзинка закладу та особливий фокус уваги — кава та кавові напої. Вони готуються на зернах від Taste Band (головний партнер), Flames, Funt Coffee, обсмажені в невеликих об’ємах. Це дозволяє ретельно контролювати смакові якості. Також, Микита приділяє особливу увагу тонікам та, навіть, готує власні доповнення (сиропи і колд брю).
Інтер’єр
Чесно кажучи, інтерʼєр не був головним фокусом. Наразі пропрацювали базу, яка буде доповнюватися, проте функціональність вже відчувається: великий простір, висока стеля, столи як для компаній, так і на двох, круглий комьюніті стіл для роботи. Всюди є розетки. А ще — відокремлені закуточки в кінці залу, де можна навіть проводити робочі дзвінки.
Що обов’язково треба зробити у Genesis?
Спробувати сніданок Genesis від шефа, звісно, фільтр (завжди біля 4 зерен на вибір), на десерт — тірамісу з квасовою пропиткою або трюфельна цукерка. На додачу, візьміть з собою один з експериментальних напоїв. Якщо вагаєтесь, вам підкажуть і допоможуть обрати.
Genesis відкриті до зворотного зв’язку: їм справді цікава думка гостей, і це не формальність — тут дослухаються до фідбеку й «шліфують» бачення разом із вами.
На додаток, ми оформили куточок під магазин, де можна придбати каву українських ростерій — Taste Band, Flames, Funt Coffee як спешлті так і на кожен день.